Skip to content

Čas na vysádzanie, pestovanie

Kategórie: Inšpirácia a tipy , Ja a rodina | Autor: Lucia Grejtáková

S príchodom prvých teplejších dní a viac slnečných lúčov začíname vysádzať, juchuú! Ak ste to ešte nevyskúšali, myslím, že by ste to mohli prehodnotiť. Či už okolo (neužitočného) anglického trávnika nasadíte aspoň bylinky, alebo snáď aj rajčiaky, mesiace marec a apríl sú tou dobou, kedy treba začať.

Pestovať sa dá aj na balkóne, či na parapete, pokiaľ je okno orientované na slnečnú stranu.

Ja do toho idem, stojí to za to. Okrem toho človeku to prináša pocit prepojenia - hrabkanie sa v pôde, vysádzanie, radosť z vyklíčených semien, či samotná úroda, nech je už akákoľvek!

K dispozícii mám balkón a niekoľko parapetov a preto som si po uvážení vybrala tieto semená: levanduľa, rukola, šalát siaty, pažítka, petržlenvá vňať, žerucha, odroda lesných jahôd a rajčiakov vhodných do kochlíkov.

image

Poradím vám, na výbere dodáveteľa (výrobcu) semien si dajte záležať. Nie sú totiž semená ako semená, v dnešnej dobe sa niet čo čudovať... Totiž, aby vám tie semená naozaj vyklíčili a rástli (pri všetkej starostlivosti). Pred rokmi som sa mierne sklamala nákupom semien v nemenovanom obchodnom reťazci, pokus o vlastné pestovanie nedopadol vôbec dobre.

Tentokrát som si objednala cez e-shop, došli pekne poštou a už sú v zemine :)

Na internete som pre vás našla zopár rozličných rád, vyberte si, čo z toho by sa vám mohlo hodiť:

Možno vďaka korone viac z nás začne s vecami, ktoré sme dovtedy odkladali, nemali sme na ne čas. Možno vďaka korone budeme pestovať vlastné bylinky namiesto nákupu krásne vyzerajúcich, no takmer bez chuti nastrčených rastlín v plastovom kochlíku a celofáne! :)